Blogg Dags att skörda vin...

Jag har ju skrivit en del om solceller. Nu är det dags att gå från ord till handling.

Utvecklingen inom solenergiområdet är svindlande. Utbyggnaden globalt är enorm, det byggs nu mer solkraft än vindkraft på årsbasis. Priserna på solceller har sjunkit kraftigt. I länder så vitt skilda som Tyskland och Bangladesh pågår en solcellsboom. I internationella media skrivs det dagligen om hur energikartan är på väg att ritas om och nyligen förutspådde den ansedda schweiziska banken UBS de stora energibolagens fall.

I Sverige har det gått trögare. Det är det dags att ändra på!

I Sigtuna startar vi nu Sigtuna Solkraft. En ekonomisk förening som siktar på att snabbt öka solkraften i Sigtuna Kommun. Föreningen kommer att ge kunskapsstöd till sina medlemmar inom områden som val av material och leverantörer, skatte- och byggregler, inkoppling på nätet mm. Inte minst ska vi genom storskaliga gemensamma inköp kunna förhandla fram låga priser på material och tjänster. En andel kostar 250 kronor så alla kan bli medlem oavsett om man idag ser sig som en solkraftsbyggare eller om man bara vill stödja en positiv utveckling. Man behöver inte ens bo i Sigtuna. Läs mer på www.sigtunasolkraft.se

Efter sol kommer regn och förra veckan kom det en del. Dessutom var det blåsigt så paraplyet gick sönder. Laga är ju bättre än att köpa nytt tänkte jag och började söka efter paraplyreparatör på nätet. Inget, nada, rien, nichts, nothing… Eller jo, stadsmuseet har en skylt från 1910-talet i sina samlingar.

Du kanske vet var man kan reparera paraplyer?

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.