Blogg Min praktik som hål...

Hej!

Malin heter jag och jag är praktikant på U&We under hösten och våren. Jag är inne på min andra vecka på U&We och börjar så smått komma in i rutiner och uppgifter.

Hur hamnade jag här?

Jag är uppvuxen på en gård djupt inne i de småländska skogarna, men flyttade till Stockholm för 13 år sedan för att studera och blev sedan kvar i stan. Jag har en examen i socialantropologi och en examen i översättningsvetenskap och har läst flera fristående kurser, bland annat inom språk och hållbarhet. De senaste åren har jag drivit eget företag där jag hjälpt kunder med digital marknadsföring, översättning och skribent- och copytjänster. En av de saker som driver mig är min nyfikenhet och jag trivs med att lära mig nya saker – vare sig det är i skolbänken, i arbetslivet eller i det privata.

Mitt hållbarhetsengagemang började på allvar för ungefär fem år sedan och sedan dess har jag sett över min egen klimatpåverkan och försökt ställa om till att leva mer hållbart. Engagemanget i hållbarhetsfrågor har så småningom lett mig till studier i ämnet för att kunna ställa om även i arbetslivet. Att konkret och handfast få arbeta med hållbarhetsutmaningar ser jag som det bästa sättet för mig att kunna bidra till en mer hållbar värld.

Just nu går jag en utbildning till Hållbarhetsspecialist på Stockholms Internationella Handelsskola. Det är en tvåårig YH-utbildning med en längre praktik, som jag har nöjet att få tillbringa på U&We.

Min tid på U&We

Under hösten och våren hoppas jag få en bred inblick i de sätt som U&We hjälper olika kunder inom olika branscher att uppnå en större planetnytta. Mer konkret vill jag gärna arbeta med bland annat klimatberäkningar, hållbarhetsredovisningar och analyser, men även få inblick i att utarbeta strategier för hållbar affärsutveckling. Under min tid på U&We kommer jag också vara en del av nätverket Hållbara restauranger, vilket känns extra kul för en matnörd som jag!

Även om jag nyss har börjat på U&We, så har jag redan fått lära mig massor av kunniga och generösa kollegor. Jag ser verkligen fram emot att dyka ännu djupare i arbetet!

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.