U&We
  • Om oss
    • Våra värderingar
    • Vår vision
    • Vår historia
    • Vårt nätverk
    • Kvalitet- och hållbarhet
    • Integritetspolicy (GDPR)
  • Tjänster
  • Kunder
  • Aktuellt
    • Blogg
    • Pressrum
    • Events
    • Nyhetsbrev
  • Kontakt
    • För studenter
  • Svenska
    • pt-ptEngelska
    • svSvenska
    • pt-ptPortugisiska
    • pt-ptSpanska
MENY
AktuelltBlogg
Alla författare Alla kategorier
Amanda MöttönenAnna LarssonAnnie MånssonCecilia NäsmanEbba KuylenstriernaEllinor EkeGöran WiklundGästbloggareHåkan EmilssonJens JohanssonJessica CernaJohan SolbergKatrin DahlgrenMaria SilvaMaria CosnierPeter WrenfeltZeroMission
VISA ALLA KATEGORIER Livsmedel CirkulärtEkosystemtjänsterEnergiFinansFöretagGlobaltHållbarhetJordbrukKlimatKommunikationMiljöNyheterPlanetnyttaResiliensSocialTeknikTraincation
02 oktober 2017

Veganism, kyckling eller biff - vad kan vi äta på en allt varmare planet?

Allt fler röster höjs kring vad vi ska äta för att hålla oss inom ramen för vad planeten tål. Ett perspektiv som ofta tas upp är förstås klimatet och 1,5 graders målet. Men det finns ju fler områden att beakta, t.ex. biologisk mångfald, kemiska bekämpningsmedel och djurvälfärd. Så vad säger forskningen kring våra matval - vad är bäst för miljön? Behöver vi alla bli veganer? Efter att ha lyssnat till Elin Röös, forskare vid SLU kring hållbar matproduktion och hållbar markanvändning, på en forskarträff kring veganism, kyckling eller nötkött i förra veckan, har jag fyllt på med kunskap från aktuell forskning och jag känner mig hoppfull även om vi också i...
klimatsmartLivsmedelveganism
13 mars 2017

Palmolja - "det största miljöbrottet i vår tid"

Förra veckan var jag på Sverigepremiären av den nya filmen The Borneo Case under dokumentärfestivalen Tempo. Filmarna Erik Pauser och Dylan Williams har under 5 år i största hemlighet följt bl a Mutang Urud och Clare Rewcastle Brown kamp för att få högt uppsatta politiker och storföretag att ta ansvar för Borneos ursprungsfolk. Man avslöjar ekonomisk brottslighet som penningtvätt och mutor, palmolja- och timmerindustri med kopplingar till politiker och korruption, och i spåren av detta förföljelse och mord på miljö- och människorättskämpar som försöker avslöja brotten. Det skulle vara ett riktigt skrämmande actiondrama om det inte vore verklighet... Regnskogen försvinner Skövlingen av Borneos regnskogar har pågått i decennier. Enorma arealer av världens mest artrika regnskog har...
avskogningbiodieselBiologisk MångfaldKlimatKonsumtionLivsmedelPalmoljaSkogtorv
07 maj 2014

Butikstips och en efterlysning

#68 Kalastiderna är över för i år. Fjortiskalas idag och 16-årspartaj förra veckan har medfört att jag inventerat de ekologiska butikerna i mina nya kvarter. Här är några av mina nya och gamla favoriter: Kate´s Organic Market En komplett liten livsmedelsbutik med allt du kan tänka dig som är ekologiskt, rättvist och ibland närodlat. Butiken med fantastiskt serviceinriktad personal ligger på Heleneborgsgatan. Dagens kyckling från Hageby fick följande omdöme av min pappa: "Så här god kyckling har jag inte ätit sedan jag åt kyckling i Frankrike på 70-talet..." Primör En mataffär med mycket ekologiskt och närodlat. En fantastisk frukt & grönsaksavdelning där jag förra veckan hittade ekologisk savoykål! Linser, fröer och bönor i lösvikt! Dessutom...
blogg100jordbrukLivsmedellivsmedelsbutik
05 maj 2014

Spar pengar – ät lyxigt!

#66 Besöker du lyxrestauranger i Norden så bjuder de nu för tiden på vårlök, ramslökskapris, granskott, almfrön, löktrav, gulplister, svinmålla med mera. Listan på restaurangernas vilda växter kan bli väldigt lång. Trenden hos de yppersta nordiska köken förväntas också sprida sig till både kvarterskrogar och hemmaköken. Så här års är de vilda växterna extra delikata när de som spröda primörer just har slagit ut i vår natur. Vi brukar skörda ramslök i skogen invid vår granne på landet och samtidigt kommer de första, späda nässlorna vilka blir nässelsoppa. Igår gick vi bland stenarna på stranden och plockade vi strandkål som vi stekte med smör och lite lufttorkad skinka. Superdelikat! Vi måste avsevärt minska...
Biologisk Mångfaldblogg100ekosystemtjänsterjordbrukLivsmedel
VISA FLER
VISA FLER  
U&We
Catalyst for Good Business
  • Om oss
    • Våra värderingar
    • Vår vision
    • Vår historia
    • Vårt nätverk
    • Kvalitet- och hållbarhet
    • Integritetspolicy (GDPR)
  • Tjänster
  • Kunder
  • Aktuellt
    • Blogg
    • Pressrum
    • Events
    • Nyhetsbrev
  • Kontakt
    • För studenter
© U&We
+46 8 34 65 65 hej@uandwe.se
U&We
  • Om oss
    • Våra värderingar
    • Vår vision
    • Vår historia
    • Vårt nätverk
    • Kvalitet- och hållbarhet
    • Integritetspolicy (GDPR)
  • Våra värderingar
  • Vår vision
  • Vår historia
  • Vårt nätverk
  • Kvalitet- och hållbarhet
  • Integritetspolicy (GDPR)
  • Tjänster
    • Analyser
      • Scope 3-screening
      • Kamelanalys
      • Fotavtryck
      • Klimatpositiv
      • Omvärldsanalys
      • Intressentanalys och -dialog
      • Väsentlighetsanalys
    • Strategi och förändring
      • Science Based Targets
      • Hållbarhetsdriven affärsutveckling
      • Vision och handling – ledningsstrategier
      • Hållbarhetscoach
      • Verktygslåda
      • Planetnyttig stadsförvaltning
      • Grönsamma affärer
      • Grönytefaktor
    • Uppföljning och utvärdering
      • Ledningssystem
      • Hållbarhetsredovisning
      • Klimatredovisning i Our Impacts
      • Worldfavor
    • Utbildning
      • Grundläggande miljöutbildning
      • Utbildning om ekosystemtjänster
    • Klimatkompensation
  • Kunder
  • Aktuellt
  • Blogg
  • Pressrum
  • Events
  • Nyhetsbrev
  • Kontakt
  • För studenter
  • Svenska
    • svSvenska
    • pt-ptPortuguês
    • esEspañol
    • enEnglish
U&We använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen.
Stäng