U&We
  • Om oss
    • Våra värderingar
    • Vår vision
    • Vår historia
    • Vårt nätverk
    • Kvalitet- och hållbarhet
  • Tjänster
  • Kunder
  • Aktuellt
    • Blogg
    • Pressrum
    • Events
    • Nyhetsbrev
  • Kontakt
    • För studenter
    • Integritetspolicy
  • Svenska
    • pt-ptEngelska
    • svSvenska
    • pt-ptPortugisiska
    • pt-ptSpanska
MENY
AktuelltBlogg
Alla författare Alla kategorier
Amanda MöttönenAnna LarssonAnnie MånssonCecilia NäsmanEllinor EkeGöran WiklundGästbloggareHåkan EmilssonJens JohanssonJohan SolbergKatrin DahlgrenMaria CosnierPeter WrenfeltZeroMission
VISA ALLA KATEGORIER Livsmedel CirkulärtEkosystemtjänsterEnergiFinansFöretagGlobaltHållbarhetJordbrukKlimatKommunikationMiljöNyheterPlanetnyttaResiliensSocialTeknikTraincation
11 maj 2020

Hållbara Restauranger ställer inte heller in utan om…

Att jobba med restaurang- och besöksnäringen är en utmaning i Corona-tider när stora delar av intäkterna försvunnit, personal varslats, fått sluta helt eller är korttidspermitterade. Inom nätverket har vi därför försökt att ställa om genom att köra digitala nätverksträffar, istället...
FöretagJordbrukLivsmedel
18 december 2019

Dags för julskinka?

Såhär års har vi haft som tradition att slakta julgrisen och använda det mesta på julbordet. Traditionerna är under omvandling och vegetariska alternativ blir allt vanligare på julbordet. Gott, nyttigt och mindre miljö- och klimatpåverkan. Julskinkan finns nog trots allt på...
HållbarhetLivsmedelSocial
09 december 2019

Lucka #9. Hej tomten, här kommer min önskelista.

För några veckor sedan var jag på en livsmedelskonferens för hållbar matkonsumtion. Svenskars köttkonsumtion diskuterades och hur den ser ut kan ni läsa mer om här. Något jag lärde mig är att vi i Sverige äter alldeles för lite fullkorn,...
KlimatLivsmedel
Köttstatistik
03 december 2019

Köttkonsumtion i ett historiskt perspektiv

I förra veckan genomfördes en konferens om Hållbar konsumtion av mat av Konsumentverket & Livsmedelsverket. Åsa Lannhard Öberg på Jordbruksverket hade grävt djupt i statistiken och visade köttförbrukningens toppar och dalar sedan 1940-talet, då köttet gått från en lyx till...
HållbarhetJordbrukLivsmedel
16 juni 2019

Hur ser svenskarnas matvanor ut 2019?

I fredags publicerade Food & Friends den årliga ”Matrapporten”, en undersökning om mattrender och svenskarnas matvanor.   Biffen tappar position, men köttfärssåsen är en fortsatt favorit Det är spännande att se hur våra matvanor snabbt går mot mer grönt och vegetariskt. I...
JordbrukKlimatLivsmedelNyheter
05 april 2019

En stressad köttindustri? Förslag: förbud av "sojakorv"

Jag kunde inte låta bli att både bli full i skratt och smått irriterad när jag läste om att EU:s jordbruksutskott i veckan röstade igenom ett förslag om att förbjuda namn på växtbaserade produkter som traditionellt förknippas med kött. Det...
KlimatLivsmedel
20 februari 2019

Framtid för flygfän

Inom U&We driver vi ett projekt som heter Bin i Stan som vill gynna pollinerande insekter i den urbana miljön. Projektet grundar sig på det faktum att insekter försvinner från jordens yta med hög hastighet. Både till antal och till...
EkosystemtjänsterLivsmedel
VISA FLER
VISA FLER  
U&We
Catalyst for Good Business
  • Om oss
    • Våra värderingar
    • Vår vision
    • Vår historia
    • Vårt nätverk
    • Kvalitet- och hållbarhet
  • Tjänster
  • Kunder
  • Aktuellt
    • Blogg
    • Pressrum
    • Events
    • Nyhetsbrev
  • Kontakt
    • För studenter
    • Integritetspolicy
© U&We
+46 8 34 65 65 hej@uandwe.se
U&We
  • Om oss
    • Våra värderingar
    • Vår vision
    • Vår historia
    • Vårt nätverk
    • Kvalitet- och hållbarhet
  • Tjänster
  • Kunder
  • Aktuellt
    • Blogg
    • Pressrum
    • Events
    • Nyhetsbrev
  • Kontakt
    • För studenter
    • Integritetspolicy
  • Svenska
    • svSvenska
    • pt-ptPortuguês
    • esEspañol
    • enEnglish
U&We använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen.
Stäng