Blogg Det oförutsägbara ...

 

Tar sats inför min tredje Almedalsveckan. Den är som brukligt en blandat kompott med medverkan i  eget seminarie ”Kan stadsnaturen vara nyttig” och möjligheterna till en bred kompetenspåfyllning på bekanta områden och områden jag inte visste fanns.  Men möjligheterna till oväntade mötet är en av de bästa ingredienserna i Almedalsveckan.


 

På promenaden till nästa seminarie (som ovanstående bilder knäpptes), i glasskön eller när man försöker tränga sig fram till en person som man borde mingla med och på vägen dit hälsar på en person som mest står i vägen men som visar sig bli det bästa samtalet den dagen – det är ett typisk möte i Almedalen. En del av poängen med den gotländska mötesplatsen är att det du trodde skulle få ut av ett seminarie eller föredrag visar sig ha helt andra värden som du inte hade en aning om innan.

Ett av dagens fyra seminarier som hanns med handlade om möjligheterna med grön betong. Betongen står idag för 4% av världens klimatfotavtryck. Med en bättre upphandling så kunde Riksbyggen som beställare minska klimatfotavtrycket med 30% och de var tydliga att det fanns mer att hämta. Kostnaden då? Ja endast en 0,5% högre. Verkligen positivt att betongindustrin tar det här initiativet även om det sker under galgen i konkurrensen med trä som ettmaterial på stark frammarsch.

Med allt är inte solsken på Almedalen och imorgon blir det regn och vad passar väl inte bättre än att tipsa om möjligheterna till lite inomhus bio. Se The Borneo Case – filmen som visar på kopplingen mellan regnskogsskövling och svenska banker. Visas på biografen Roxy.

 

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.