Blogg Hon som aldrig marsc...

…är jag. Men March for Science den 22:a april är given. I en tid av alternativa fakta, kunskapsrelativism och faktaresistens behöver vi värna vetenskapen. Tydliggöra skillnaderna mellan vad vi vet, vad vi tror oss veta, vad vi skulle vilja veta och vad vi önskar vore sant.

Vi behöver främja kritiskt tänkande. Lyfta fram förtjänsterna med vetenskaplig metod – den inbyggda ödmjukheten, nyfikenheten och öppenheten. I forskningen är inte ensam stark. Centralt är att det krävs flera – ganska många – som kommer fram till samma, eller i alla fall liknande, resultat innan vi kan enas om att vi är mer generaliserbara sanningar på spåret. Vetenskapens framsteg, forskningsresultaten, är en förutsättning för det arbete jag gör varje dag.

Jag marscherar för den vård jag och mina anhöriga otvivelaktigt kommer behöva en dag, och som kommer kunna rädda våra liv från sjukdomar vi inte kan räddas från idag. Jag marscherar för all den forskning kring planeten och ekosystemen som kommer ge oss förutsättningar att verka inom planetens gränser i många generationer framåt. Jag marscherar för den forskning kring hjärnan och det mänskliga psyket som kommer ge oss helt nya chanser att hjälpa människor att orka leva och njuta av att leva.

Varför kommer du att delta i March for Science den 22 april?

…ärligt talat marscherar jag också för den forskning som kan ge mig en förklaring på varför det är så otroligt roligt när andra människor ramlar omkull – Gösta Ekman, hur ska vi klara oss utan dig?

#älskarvetenskap! #marchforsciencestockholm

Senaste Inläggen

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.