Blogg Lucka 15: Vem är kl...

”Han är min granne och han har en SUV”

 

Nu kretsat mycket kring varför vi inte agerar kraftigare för att häva antropogena utsläpp och dämpa klimatförändringarna. Jag känner mig utmattad på den slagkraftiga retorik som florerar från höger och vänster och handlingskraftiga tips på saker vi kan (måste) göra för att minska trycket på klimatet. Särskilt nu vid jul när det frossas i konsumtion av prylar, mat och resor. Får det ens något genomslag?

Ni vet väl att julhandeln förväntas slå rekord i år igen va? Med en omsättning på 77,7 miljarder! Det är mer än vad migrationen förväntas kosta oss. Är verkligen julklappar mer viktigt än att hjälpa människor i nöd? Nej vi slår också rekord i givmildhet och fler ger mer till välgörenhet och bistånd.

Det är motsatsernas tid, vi vet mer och bidrar därför mer. ….samtidigt som att det är alldeles uppenbart att omställningen går för sakta.

Det är ju inte bara han med SUVen som är klimathotet. Vi är alla klimathotet, vi har alla diagnosen. En klok person sa. “Diagnosen är ju ingenting. Det är ju jobbet som är, vad du måste komma till rätta med. Diagnosen är ju bara ett tumavtryck, ingen lösning.”

Många diagnoser är dessutom starkt kopplat till drivkraft och kreativitet. Diagnosen “livlig fantasi” har gett världen många nya innovationer. Så vi har potentialen.

 

klimathotet

Det är dags att bejaka vår diagnos och GÖRA lite mer annat för planeten.

God Jul Planeten, från Jenny! (du är den enda som får julklapp av mig i år)

 

 

 

 

KOMMENTERA

One Reply

Your comment has been successfully submited.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.