Aktuellt Blogg Borta bra men hemma ...

#2 Ett citat av Johann Wolfgann von Goethe får sammanfatta vår alpresa denna gång:

Resan är som ett spel. Det bli alltid vinster och förluster och mest från ett oväntat håll.

Vi har under alla tidigare hemresor genom Europa blivit mer eller mindre försenade vid ankomsten till Köpenhamn. Denna gång var undantaget och det kändes som högsta vinsten. Vi kom i tid och hade ombokningsbara biljetter på sista sträckan hem. På 18 minuter hann vi ta oss från ankomstperrongen till SJs resebutik, vänta på att de öppnade, boka om våra biljetter och springa till tåget som gick kl 11.12 till Malmö. Vi har definitivt ”levlat” som tågresenärer.

Anna Richert, affärskontakt och vän, kommenterar vårt byte så här på facebook:

Ni är fantastiska. Funderar på om det krävs att man ser själva tågresan som en utmaning, att det är roligt och spännande att fixa byten, förseningar, packning. matsäck etc. Jag känner flera som skulle balla ur vid bara tanken. Jag själv är nyfiken på hur jag och barnen skulle hantera stressen! Ser fram emot diskussioner om detta i tågsemestergruppen!

Så är det nog för oss, att själva resan är ett äventyr i sig. Dessutom finns gott om tid att läsa eller lyssna på bra böcker och radio-podcast, att se på filmer och att hinna prata med varandra. 30 timmar tillsammans med tonårsbarnen ger fantastiska tillfällen att samtala om oväntade och väntade ämnen.

Sen har vi ju lärt oss av erfarenheten att inte ha för snäva byten och att åka en lång sträcka med nattåget. Från detta år lär vi oss att det är skönt att slippa lång transfer upp i bergen, även om man når fantastisk skidåkning i Meribel. Det blev bara sex dagar i år, mot tidigare sju. Så därför slår jag ett slag för följande skidorter som man kan ta sig till med tåg hela vägen, alla enkelt via Basel:

  • St. Anton
  • Verbier
  • Engelberg
  • Zermatt

Vill du veta mer om de olika skidorterna hittar du bra och samlad information på Freeride. Jag hoppas att jag och familjen kan inspirera andra att ta tåget till Europa nästa gång. Tidigare blogginlägg om tågresor i Europa hittar du här, här och här.

Detta är inlägg 2, dag 2 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 1 mars 2014. Detta är inlägg 2 av 100.

 

Your comment has been successfully submited.

Kommentera