Aktuellt Blogg Delta i elbilsupphan...

Denna vecka startar Miljöförvaltningen i Stockholm och Vattenfall sin rundresa i Sverige för att informera om elbilsupphandlingen. Uppsala idag. Malmö imorgon och Göteborg på torsdag.

Upphandlingen består av tre delar: Förflotta, Upphandling och Merkostnadsersättning.

Är du intresserad att testa elbil omgående så finns fortfarande möjlighet att ansöka om medel. Man kan få upp till 100.000 kr i merkostnadsersättning. Till förflottan behövs ytterligare minst 24 bilar. Ny ansökningsomgång pågår t o m 1 december och företagen får besked redan 20 december. Bilen måste vara inköpt eller leasad senast 15 april 2011. Läs mer och ansök här.

Den stora upphandlingen kommer att skötas av SKL Kommentus och gäller för ca 6.000 elbilar och laddhybrider, beroende på hur många företagare och offentliga förvaltningar som anmäler intresse att delta. Målet är att fler än 150 organisationer ska vara med. För att påbörja lobbying av Sverige som attraktivt elbilsland deltog representatner för Elbilsupphandlingen på Paris Motorshow förra veckan och förde samtal med 10 elbilsleverantörer. Många nya elbilar redo för produktion kommer att presenteras under Motorshowen som pågår t o m 17 oktober.

Den merkostnadsersättning man kan söka inom ramen för upphandlingen gäller de första 1.000 levererade bilarna och uppgår till 25% av inköpspriset dock maximalt 50.000 kr.

Vill du veta mer, kontakta Eva Sunnerstedt eller anmäl dig till nyhetsbrevet.

Your comment has been successfully submited.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.