Blogg Min första tid som ...

Hallå därute!

Henrik här,
nu är jag tre veckor in på min praktik hos U&We som kommer fortsätta fram till sommaren. Det är dags för en liten presentation av mig och varför jag sökte till U&We.

Min hållbarhetsresa

Min hållbarhetsresa började redan under gymnasietiden som lett till att jag har ett stort intresse för energimanagement, klimatberäkningar och strategiskt arbete med hållbarhet som utgångspunkt. Min hållbarhetsresa har fört mig vidare till en praktik på U&We där jag fått möjligheten att träffa väldigt kompetenta och engagerade kollegor. Att få en inblick i hur det är arbeta som konsult tillsammans med att få göra det hos ett företag som värnar om både bra affärer för företaget och planeten gjorde att en ansökan till U&We blev en självklarhet. Under mina första veckor har jag fått möjligheten att sätta mig in i flera spännande projekt, genomfört nulägesanalyser och börjat sätta mig in i U&We:s tillvägagångssätt och verktyg för klimatberäkningar.

Det har varit mycket information så här i början, som kompletterat den akademiska grunden som studierna givit mig.

Liksom Kent är jag från Eskilstuna

Jag är uppväxt i den så kallade ”smedstan” Eskilstuna (där även Kent, favoritbandet kommer ifrån). Där bodde jag tills flyttlasset gick till Linköping för att börja på civilingenjörsprogrammet Energi och Miljö Management. Idag är jag inne på mitt fjärde år och har påbörjat en master inom systemverktyg för hållbar utveckling. När jag inte studerar ägnar jag min tid till fotboll, skidåkning och, det nyfunna intresset, paddel. Vid sidan av studier arbetar jag även extra inom restaurang- och nöjesbranschen där jag tillsammans med tre andra studenter driver en nattklubb i Linköping.

Under våren ser jag fram emot att vidga mina praktiska kunskaper inom hållbarhetsområdet i stort och att fortsätta få lära av och lära känna alla härliga kollegor.

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.